Policie chce 88 aut s radary

Agent

Policie chce 88 aut s radary.
 
http://m.rozhlas.cz/
 
Má jít o auta střední třídy, ale především o utajená auta. Auta, která budou tajně měřit.
 
Pokládám se za řidiče, kterého tato nová výbava dopravní policie neovlivní, přesto jsem proti, aby mé peníze šly tímto směrem.
Kdybych měla tu moc, nakoupila bych pro policii třeba sto nových aut. Rychlých a výkonných, aby se mohla měřit s auty těch, kteří občas na silnicích řádí a ohrožují životy všech účastníků silničního provozu. Všechna ta auta by byla řádně označena a po celou dobu služby by brázdila silnice, postávala u krajnic. Zkrátka, policejní hlídku by bylo vidět za každou zatáčkou.
Těm, kteří jezdí slušně by to nevadilo a měli by i lepší pocit, že jsou v bezpečí. Že mohou jet po dálnici 130 km|h, aniž by se jim do kufru tlačil neomalený řidič, který netrpělivě čeká, až předjete pomalejší vozidlo.
 
Jsem pro prevenci.
 
Nedávno jsem jela z Prahy do Písku. To je a vždy byl zážitek. Bylo to kolem velikonoc a ač byla vyhlášena mimořádná dopravní akce, policii vidět nebylo. Všichni jeli jako blázni. Po silnici 1. třídy nebylo radno jet povolených 90 km|h, člověk by brzdil provoz a zavdával tak příčinu pro nebezpečné předjíždění. Jelo jedno auto za druhým a celý štrůdl jel průměrně 110 km|h.
 
Za Pískem se situace dramaticky změnila. Na každé větší křižovatce byla policejní hlídka. Pár aut se jí podařilo odlovit, zbytek hamtnul na brzdy a ač se též jednalo o širokou silnici 1. třídy, všichni jeli ukázněně, MAXIMÁLNĚ 90 km|h.
 
Pokud by tam byl skrytý radar, všichni by dostali obsílku s pokutou, ale ten den by již několik z nich mohlo při nějaké havárce zemřít.
 
Ptám se. Pokud by policii šlo skutečně o větší bezpečí na silnicích, opravdu by volila skryté radary?
Pokud sleduje zvýšení příjmu z pokut, pak postupuje správně. Opomíjím možnost pojistit se proti pokutám, opomíjím fakt, že za mnohé řidiče pokuty řeší zaměstnavatel, potažmo leasingová společnost.
 
Zkušenost mi praví, že pokud je na silnicích dostatek policejních aut, upraví rychlost naprostá většina řidičů. Pokud je tedy cílem bezpečí na silnicích, nechť policie pořídí více vozů, řádně je označí a neustále s nimi jezdí.