OPEN HOUSE PRAHA

„Open House“ představuje jednoduchou, ale silnou myšlenku: Zpřístupňovat běžně nepřístupné pražské budovy zvídavé a zvědavé veřejnosti. Na jeden víkend v roce otevíráme sídla firem, úřadů či moderní technické stavby, okolo nichž jsme zvyklí procházet. Působí na nás každý den svým tvarem i vzhledem, vedou naše kroky, ale za jejich zdi se máme málokdy šanci podívat.“
Zdroj: www.openhousepraha.cz
 
Zúčastnili jsme se 🙂
 
Začali jsme tančícím domem.
 
Tančící dům
 

Tančící dům

 
Jde o opravdu zajímavou stavbu. Pro všechny, kteří nestihli navštívit tento unikát během víkendu, ve kterém probíhala akce Open House, mám dobrou zprávu.
Úplně nahoře je kavárna, která je celoročně přístupná veřejnosti, můžete si tedy zajít na kávu a při té příležitosti se kochat nádherným výhledem. A bez fronty.
 

Tančící dům

 

Tančící dům

 
Na kancelářích nic závratně krásného nebylo. Byl to každopádně dobrý tah na zviditelnění. Praha v současnosti nabízí mnoho kancelářských prostor. Nabídka převyšuje poptávku, přesto mnozí odmítají snížit ceny nájmu a kanceláře zejou prázdnotou.
 
Pokračovali jsme do Národního technického muzea.
Dlouho jsem zde nebyla a překvapilo mne, jak rozsáhlá expozice zde v současnosti je. Lze zde strávit celý den, aniž by se člověk nudil.
Jelikož jsme měli další plány, omezili jsme se na dopravní prostředky, návštěvu důlní expozice a 3. patro, kde probíhá výstava projektů Nuselského mostu, která je součástí výstavy architektury. Je jasné, že se sem brzy vrátíme a prohlédneme si i to, nač nezbyl čas.
 

Národní technické muzeum

 
Tato kouzelná kašna se nachází ve třetím patře.
 
Port X, dům na vodě
 
Zajímavé, nápadité. Jistě dobré řešení na nějaké krásné místo, jezero. Ale za tu cenu? Bude to chtít ještě počkat, až se cena dostane na normální hodnoty.
Tento „hausbót“ vychází na bratru 9.000.000,- Kč.
 

Port X

 
Další zastávka byl velodrom.
Zde si každý mohl zapůjčit kolo a vyzkoušet si jízdu po okruhu. Sama jsem se neodvážila, ale prý to je pěkná makačka 🙂
 

Velodrom

 
Po sportu kultura 🙂
 
Masarykovo nádraží zpřístupnilo svůj salónek. Tento si lze pronajmout na různé firemní akce, koncerty…ale nevím, nevím. Místnost byla špatně větratelná, je u prvního nástupiště, kde je přirozeně hluk, otevřít dveře znamená přestat slyšet.
Jinak je to moc pěkná místnost, která rozhodně stojí za návštěvu.
 

Masarykovo nádraží

 
Na závěr, na hranici časového limitu, pohled z budovy „Zlatý Anděl“, opět prázdné kanceláře s pěkným výhledem.
 

Zlatý Anděl

 
Zde bohužel kavárna není, nelze se sem tedy dostat jinak, než jako potencionální zájemce o kancelářské prostory ;-).